Iedereen die sport weet dat goede sportkleding simpelweg noodzakelijk is om tot de beste prestaties te komen. Het is met taekwondo niet anders. Taekwondo is overigens best een bijzondere vorm van zelfverdediging. Want behalve het vechten, is taekwondo, waarbij jij je handen en voeten mag gebruiken, een probaat middel gebleken om het zelfvertrouwen van heel veel mensen op te krikken. Taekwondo is ook zelfdiscipline en een manier van denken. Sommige mensen gaan zo in hun sport op en voor hen is taekwondo zelfs een manier van leven geworden. Wil je optimale bewegingsvrijheid en topprestaties leveren? Schaf dan een goed taekwondo pak aan.

Een WTF of een ITF taekwondo pak
Grofweg kun je in de zoektocht naar het voor jou perfecte taekwondo pak de pakken opdelen in het WTF of ITF-taekwondo pak.  WTF en ITF zijn de twee bonden die de taekwondo sport rijk is. Voor kinderen is het pak minder belangrijk. Dan tellen de bonds belangen dus nog niet. De pakken die beide bonden aanbieden, zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de eisen die aan een goed pak gesteld worden. Het pak moet optimale bewegingsvrijheid bieden, moet als een tweede huid zitten en moet in staat zijn om zweet op de beste wijze te absorberen.  Alleen dan kun je namelijk tot de beste resultaten komen. Als een pak je irriteert of niet goed zit, dan kun je prestaties wel vergeten.

Katoen en polyester
Doorgaans bestaat een taekwondo pak uit een deel katoen en een deel polyester. Een goed pak is solide en kan tegen een stootje. Voor de moeders en wassende vaders: een goed pak krimpt niet. In Korea wordt de sportuitrusting die je tijdens de taekwondo sport draagt ook wel dobok genoemd.

Rivaliserende bonden
In de loop der jaren en door de rivaliteit tussen de bonden heeft het pak zich enorm ontwikkeld de afgelopen jaren. Zo zijn er tegenwoordig pakken in allerlei kleuren beschikbaar en zijn er zelfs verschillende stijlen binnen het aanbod van taekwondo pakken te onderscheiden. Een met in zwart afgebiesde onderkant van een pak, op die manier willen de bonden smaakvolle en trendy pakken aanbieden.

Elk jaar een beter pak
Ondanks het feit dat WTF de grotere bond is, geldt het pronkstuk uit de ITF-collectie als het beste taekwondo pak. Met name het absorptievermogen is indrukwekkend en ook dit pak is weer met oog voor detail afgewerkt. Het pak is overigens van honderd procent polyester en voelt echt letterlijk als een tweede huid. De uitstraling van een taekwondo pak kan voor sporters een reden zijn om naar de andere bond over te stappen. Vandaar dat beide bonden zoveel aandacht hebben voor het taekwondo pak en dat het pak zich zo sterk heeft ontwikkeld.  Winnaars zijn de beoefenaars van de sport die elk jaar weer een beter en mooier pak kunnen kiezen. En een beter pak komt de kwaliteit van de sport zeker ook ten goede. En zo stuwen beide bonden elkaar naar grote hoogte met steeds een nieuw en uitstekend taekwondo pak als uitvloeisel daarvan.