Ben je al een tijdje hard aan het sporten? Heb je een doel voor jezelf gesteld? Als je iets hebt om naar uit te kijken dan heb je ook meer motivatie om dat doel te bereiken. Misschien wil jij wel weer in vorm komen zodat je dat ene leuke Michael Kors jurkje weer past. Of misschien zodat jij je daar ook echt zelfverzekerd in voelt. Wat jouw reden ook is, je bent hard bezig, en dat is al een hele stap om te zetten.
Michael Kors

Een doel in gedachten

Als je ergens aan begint doe je dat meestal voor een reden. Wat die reden ook is, als het jou niet aanspreekt dan is het waarschijnlijk niet heel aannemelijk dat je er ook gelijk hard je best voor gaat doen. Maar als jij een goede reden hebt waar je ook echt veel inzet voor wilt tonen omdat je bijvoorbeeld zo snel mogelijk je persoonlijke doel wilt bereiken, dan ga je al veel sneller hard aan de slag. Dat is niet alleen zo bij sporten, maar dat is zo bij vrijwel alles wat je nu niet gelijk heel leuk vindt. Denk maar eens terug aan school, als jij aan het leren was deed je dat vaak ook niet omdat je het nu per se allemaal heel interessant vond, maar omdat je een goed cijfer wilde halen. Zo geldt het ook bij andere dingen, maar dan gaat het vaak niet om een cijfer.

Leuker met z’n tweeën (of meer)

Dus we hebben vastgesteld dat sporten niet helemaal jouw ding is, maar dat je het toch gaat doen. Dat is al heel goed van je, je hebt dus al een belangrijke stap genomen. Maar je kan het natuurlijk wel wat leuker maken voor jezelf. Nodig bijvoorbeeld een vriend of vriendin uit om met je mee te gaan sporten. Dan kun je af en toe een praatje maken, en natuurlijk elkaar aanmoedigen. Misschien weet je wel meerdere mensen die graag met je mee zouden willen gaan, dat is een perfecte toevoeging toch. Dan is het tenminste niet zo saai.

Wees niet te hard tegen jezelf

Je zou toch ook niet gemeen doen tegen iemand anders waarvan je ziet dat die heel goed zijn best doet? Dus waarom zou je dat dan wel tegen jezelf doen? Wees niet te hard tegen jezelf. Je kan nu eenmaal niet beter doen dan je best, en als alles niet in een keer helemaal perfect gaat dan is dat echt geen reden tot paniek. Dit is niet de enige kans die je hebt. Stel een doel, nodig iemand uit, en wees aardig tegen jezelf. Je kunt het!