Wanneer je je vrienden, familie of collega’s op 31 december vraagt naar hun goede voornemens voor het nieuwe jaar, zul je van vrijwel iedereen hetzelfde goede voornemen te horen krijgen. Iedereen wilt in het nieuwe jaar namelijk een gezondere leefstijl oppakken. Dit betekent gezonder eten, minder alcohol drinken en meer sporten. Het grappige is dat vrijwel iedereen dit voornemen heeft, maar slechts enkele ook daadwerkelijk erin zullen slagen om dit het hele jaar vol te houden. Wil jij graag een gezonde leefstijl nastreven? Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Vind hier dan informatie op het gebied van voeding, beweging en nachtrust en speciale plekken voor food near me and you.
 

 

Gevarieerde voeding

Eten is erg belangrijk voor je lichaam. Door te eten krijg je voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Maar niet iedereen krijgt voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen. Dit heeft alles te maken met wat je precies eet op een dag. Wanneer je de dag begint zonder een ontbijt, vervolgens tijdens de lunch een broodje kroket eet en ’s avonds een portie friet bestelt, ben je natuurlijk niet heel goed bezig. Een gevarieerd voedingspatroon is ontzettend belangrijk. Zo heb je dagelijks minstens 250 gram groente en fruit nodig. Heb je een erg lange dag gehad en wil je eten bestellen? Dit kan, maar probeer dan wel een gezonde maaltijd zoals een goedgevulde soep of een maaltijdsalade te bestellen via Butlon bijvoorbeeld.

 

 

Voldoende beweging

Naast een gevarieerd voedingspatroon is beweging ook erg belangrijk om in vorm te blijven. Beweging draagt bij aan een goede conditie van het hart, de longen en bloedvaten. Op de langere termijn zorgt het zelfs voor een goede werking van de hersens. Het is dan ook aan te raden om dagelijks minimaal een half uur matig intensief te bewegen. Denk hierbij aan fietsen of wandelen. Ook niet te veel stilzitten is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Nederlanders zitten veel vergeleken met andere Europeanen. Probeer om nooit langer dan twee uur achter elkaar stil te zitten. Sta regelmatig even op om je benen te strekken. Ga bijvoorbeeld even koffie halen of loop de trap een keer op en af.
 

 

Een goede nachtrust

Tot slot is ontspanning en een goede nachtrust van belang voor een gezonde leefstijl. Dit is belangrijk voor een goed werkend lichaam en brein. Wanneer je slaapt herstelt je lichaam zich namelijk, verwerken de hersens indrukken van de dag en wordt opgedane kennis opgeslagen. Gemiddeld genomen hebben we een slaap van 6,5 tot 8 uur nodig voor dit proces en om uitgerust wakker te worden. Zorg er dan ook voor dat je iedere nacht voldoende slaapt. Daarnaast is een goede balans tussen inspanning en ontspanning nodig. Maak dan ook regelmatig tijd vrij voor bezigheden waarvan je geniet. Voor de een kan dit het lezen van een goed boek zijn, terwijl de ander juist ontspant van een warm bad.

 

 

Kortom, de basis is bewegen, een goede nachtrust en goed eten door een gezonde maaltijd te bestellen.