Ooit wel eens gehoord van de term chiropractie? Deze blog staat in het teken van het verhelpen van rug- en nekklachten en andere bewegingsgerelateerde klachten. Dankzij deze specialisatie kan de pijn op een snelle en effectieve manier worden verholpen. De chiropractor kiest de juiste behandeling die bij jouw klachten pasten. Voor rug, bekken, nek en overige bewegingsklachten ga je naar de chiropractor.

De chiropractor

Het is niet verstandig om zo lang met die bewegingsklachten rond te lopen. Het is ook zonde, want een goede chiropractor kan je helpen om van deze klachten af te komen. Wat doet een chiropractor precies? Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde, mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opheft, waardoor klachten van het bewegingsapparaat verminderen, het zenuwstelsel optimaal functioneert en de gezondheid verbeterd. Wereldwijd zijn er zo’n 65.000 chiropractors actief die klaar staan om die klachten te verhelpen. Een chiropractor gaat te werk door de pijnpunten weg te werken op het lichaam bij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Vaak wordt er eerst een orthopedisch en neurologisch onderzoek uitgevoerd waarbij een gemiddelde van 25 tests wordt gedaan. Na afloop zal de chiropractor de wervelkolom grondig aftasten om blokkades te lokaliseren. Chiropractie Hilversum biedt een mooie locatie waar persoonlijke en professionele zorg voorop staat en het verhelpen van je klachten.

Een andere manier om pijn weg te nemen

Fysiotherapie is ook een effectieve manier om van je pijnklachten af te komen. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. Fysiotherapie Hilversum biedt alle specialistische zorg in één team. Goed bewegen staat hier centraal. Van sportblessures tot houdingsklachten van acute rugklachten, spit en herniaklachten tot aan chronische klachten, zoals artrose. De fysiotherapie biedt meerdere disciplines bij het verhelpen van je klachten en door samenwerkingen met het team, wordt ervoor gezorgd dat je alle zorg krijgt die je nodig hebt. Ook voor kinderen is er een mogelijkheid voor fysiotherapie. Het kan zijn dat kinderen soms minder snel ontwikkelen dan andere kinderen en voor sommige ouders is dit lastig te herkennen. Een kinderfysiotherapeut kan daarbij helpen, want het is voor ouders soms lastig te herkennen en je kind goed op weg te helpen. Kinderfysiotherapie helpt je kind spelenderwijs bij het bewegen. Als team wordt er voor een behandeling op maat gezorgd, van jong tot oud.