Mensen die veel aan kickboksen doen zijn er van op de hoogte dat het alleen meer gaat om de work-out. Je traint het uithoudingsvermogen, spierkracht en reflexen, maar ook voor de mentale gezondheid is kickboksen erg goed. Je leer tijdens het kickboksen jezelf beter kennen, wat je sterke punten zijn en wat je mindere punten. Als de fysieke voordelen van kickboksen niet genoeg zijn kijk dan vooral ook naar de mentale voordelen, want die zijn er genoeg. In dit artikel een aantal van die mentale aspecten.

Blijf de focus houden tijdens kickboksen

Een van de belangrijkste punten tijdens het kickboksen is je focus behouden. Dan gaat het om de focus op je tegenstander, maar ook op je doelen en tactieken. Even concentratieverlies kan funest zijn en kan de tegenstander uithalen. Je leert tijdens kickbokslessen (zoals bij kickboksen Den Haag) om te gaan met bedreigende situaties. Situaties waarin je niet in paniek raakt en de focus behoudt. Leren om je focus te behouden kan ook heel goed zijn voor je dagelijks leven. Met rust en focus kan je je eigen doelen behalen.

Vergroot je zelfvertrouwen met kickboksen

Door te gaan kickboksen (bij bijvoorbeeld ko fighting fitness) groeit je zelfvertrouwen. Als je eenmaal veel aan het kickboksen doet weet je dat je je in benarde situaties kunt verdedigen. Dat levert een boost aan zelfvertrouwen op. Het idee dat je jezelf kan verweren wanneer het er op aankomt, is een ontzettend prettige gedachte. Naast een stukje zelfvertrouwen kan je door middel van kickboksen ook beter grenzen bepalen en je assertief opstellen. Kickboksen is zoveel meer dan alleen maar wat slaan.

Leer klappen te incasseren en verder te gaan

Tot slot leer je tijdens kickboksen om te gaan met klappen en stoten en er niet bang voor hoeven te zijn. De klappen incasseer je en wanneer het zwaar wordt leer je door te gaan en verder te vechten. Het incasseren biedt ook veel voordeel in jouw dagelijks leven. Je zet je makkelijker over negatieve momenten en kunt negatieve gebeurtenissen niet als een afwijzing beschouwen, maar als een verbeterpunt.

Kickboksen verrijkt je leven

Kickboksen is een sport die zoveel meer brengt dan alleen het slaan tegen een tegenstander of boksbal. Het verrijkt je leven en je staat hier veel sterker in. Als je besluit er serieus werk van te maken en regelmatig te gaan kickboksen haal je er zowel fysiek als mentaal heel veel uit. Je gaat anders het leven zien en doet dat met veel overtuiging. Kickboksen is een sport voor iedereen aan te raden.