Je kent het vast wel, zeker als je een vrouw bent. Je wilt van die overtollige kilo’s af en je hebt er vrijwel alles voor over. Je zorgt voor een voedzame maaltijd, je probeert zoveel mogelijk te bewegen en je neemt zo nu en dan de goede voedingssupplementen in. Persoonlijk houd ik het bij de ‘normale’ grootte van de voedingssupplementen die ik in overleg met mijn arts slik. Ik kan namelijk niet zo goed tegen het doorslikken van hele grote pillen. Dan treedt mijn natuurlijk kokhals instinct op en daar zit je ook niet op te wachten. Soms lijkt het allemaal niet echt mee te zitten, maar we doen ons best! Naast bewegen, gezond eten en de nodige voedingsmiddelen aanvullen met supplementen kun je natuurlijk nog meer doen. Maar wat?

Wat te doen bij overgewicht

Ja, inmiddels kan ik een eigen afval praktijk beginnen met de ervaring die ik inmiddels heb opgedaan. Allereerst begon ik met een dieet waarbij je alle koolhydraten liet liggen. Zo van, deze maken je toch alleen maar dik. Toch miste ik  mijn brood en mijn aardappeltje te erg dus besloot ik over te gaan op een afvalprogramma waarbij je punten moest tellen. Helaas had ik hier veel te veel honger bij. Ik eindigde met een shake dieet waarbij je grote voedingssupplementen moest slikken. Mijn tip: probeer ze snel en ‘heel’ door te slikken. Het is niet erg lekker wanneer je al moeite hebt en vervolgens de supplement ook nog eens knapt en je alles lekker proeft. Dat dieet werd het uiteindelijk ook niet, omdat ik de shakes al snel zat werd. 

Hoe houd je afvallen dan wel vol?

Heel simpel, niet afvallen. Het hele afvallen zorgt voor een bepaalde druk waarbij je kunt doorslaan of helemaal gek wordt. Hierdoor houd je het vervolgens toch niet vol. Je moet dan ook op zoek gaan naar een andere levensstijl, oftewel eetpatroon. Je kunt gerust een aardappeltje eten, maar neem geen 6 aardappels of 4 scheppen opgebakken aardappels. Daarnaast is beweging gewoon erg belangrijk voor een mens. Dus ga eens een stuk lopen of pak wat vaker de fiets naar de supermarkt. Jouw leefstijl moet als normaal voelen en vooral niet als een verplichting. Een mens kan goed presteren onder drang, maar je houdt het na weken of maanden echt wel voor gezien. 

Ben je gek op sporten? Neem dan een sportschool abonnement en ga lekker bewegen. Houd je helemaal niet van fruit? Eet het dan ook niet, maar kies voor groentes of kijk eens of je komkommer of tomaat lekker vindt. Daarnaast kun je het gebrek aan vitaminen aanvullen met voedingssupplementen. Bij voldoende en evenwichtige maaltijden heb je trouwens geen eens de voedingssupplementen nodig. Gek op frisdrank? Kies dan uitsluitend voor de zero producten of limiteer jezelf tot 1 glaasje met suikers. Onlangs de suikervervangers is de zero variant toch echt een betere keuze dan de suikerhoudende dranken. Natuurlijk is te vele daarvan ook niet echt optimaal. Zoek in ieder geval voor jezelf jouw leefstijl en pas de dingen aan die haalbaar zijn. Maak er vooral geen verplichting van!