Het blijkt dat er toch nog aardig wat mensen in Nederland zijn die ooit een keer een whiplash hebben opgelopen. Dit is zeer ernstig, een whiplash is namelijk geen pretje. Echter weet lang niet iedereen wat dit nu precies is, wat de klachten zijn en hoe je dan eigenlijk een whiplash kunt herkennen. Hierdoor blijven er een hoop mensen rondlopen die niet naar de dokter gaan, terwijl dit wel zou moeten. Voor jou hebben we alle belangrijke informatie omtrent dit letsel op een rijtje gezet, zo weet je of jij er mogelijk ook ooit een hebt gehad.

Wat is een whiplash?

De naam whiplash slaat terug op de Engelse benaming voor zweepslag, het is dan ook echt een ‘whip’ die deze mensen hebben ervaren. Dit letsel komt voor bij mensen die een plotselinge beweging hebben ondergaan met hun onderrug en wervels. Nu zal dit normaal gesproken op een dagelijkse dag niet kunnen gebeuren, echter ligt dit natuurlijk anders wanneer je bijvoorbeeld een auto-ongeluk krijgt. Door dit ongeluk kan je door de abrupte beweging wel een whiplash krijgen.

Whiplash gerelateerde problemen? Dan is het wellicht een optie om een second opinion te halen bij de whiplash advocaat.

De klachten van een whiplash?

Er zijn diverse soorten klachten die zullen optreden bij een whiplash. Deze klachten zijn nekpijn, stijfheid in de nek en hoofdpijn. Dit zijn dan ook de meest voorkomende problemen, als je al voor een langere tijd last hebt van deze klachten dan is het nooit verkeerd om even langs de dokter te gaan. Je kunt immers nooit zeker genoeg van je zaak zijn. Ook is het zo dat een whiplash met zich mee zal brengen dat je je op een dag minder goed kunt concentreren en dat je soms zelfs vergeetachtig kunt worden. Dit heeft te maken met een aantasting van het brein.

Het gevaar van een whiplash

Wanneer je last hebt van de bovenstaande klachten is het heel gevaarlijk als je hier niets aan gaat doen. Als je namelijk door blijft gaan met normale bezigheden terwijl je last hebt van een whiplash dan kan het zijn dat de klachten nog erger zullen worden. In de meest uiterste gevallen, al komen deze vrijwel nooit voor, kan het zelfs zijn dat je in een rolstoel terecht kan komen. Nu zijn de meeste mensen er wel op tijd bij, mocht je iemand weten die hier last van heeft raadt deze persoon dan aan iets te doen!